Επιφάνεια ή Ποιότητα; Δεν είναι δίλημμα!

Written by on 12/05/2017

Επιφάνεια ή ποιότητα… ένα ακόμα δίλημμα;

Κάθε άνθρωπος σήμερα θεωρεί ότι το να έχει ποιότητα η σκέψη του, το να έχει ποιότητα το συναίσθημά του, το να έχει ποιότητα η εργασία του, είναι το παν. Συχνά δε, θεωρούμε ότι η ποιότητα σε κάθε κομμάτι της ζωής, είναι το παν/ Και υπό μία έννοια είναι το παν… χωρίς την ποιότητα, το λεγόμενο «βάθος» δεν έχει νόημα η ζωή!

Αλλά πως βλέπουμε την ζωή με ποιότητα και χωρίς βιτρίνα; χωρίς επιφάνεια;

Την βλέπουμε όπως βλέπουμε ένα βιολογικό και υγιεινό στραπατσαρισμένο κέικ. Το εκτιμάμε όταν το δούμε στην βιτρίνα και αφιερώσουμε τον χρόνο να διαβάσουμε την ταμπέλα, αλλά δεν μας τραβάει, δεν το λαχταράμε. Η διπλανή σοκολατίνα με το κερασάκι κονσέρβας από επάνω μας έχει κερδίσει, και στην τελική μπορεί να πάρουμε για το παιδί μας το υγιεινό, αλλά για εμάς θα πάρουμε την σοκολατίνα!

Τι γίνεται όμως όταν ο ζαχαροπλάστης είναι ερωτευμένος με το κέικ καρότου;Κέικ χωρίς επιφάνεια Όταν έχει μάθει πώς να το παρουσιάζει, και πώς να το φτιάχνει όμορφα; Τι γίνεται όταν οπτικά το βιολογικό κέικ είναι όσο θελκτικό όσο και η σοκολατίνα;
Τότε λοιπόν αποφασίζουμε να κεράσουμε στον εαυτό μας ένα θελκτικότατο και υγιεινό κέικ! Τότε βγαίνει κερδισμένη η υγεία μας, η γεύση μας, τα μάτια μας τα αχόρταγα… αλλά και ο επαγγελματίας ζαχαροπλάστης. Είναι ο ζαχαροπλάστης που κατάλαβε ότι δεν αρκεί να κάνει την ελάχιστη προσπάθεια για να φέρει μπροστά μας την καλύτερη ποιότητα, αλλά εμπέδωσε και εφάρμοσε την αρχή κάθε καλής σχέσης με τον πελάτη. Κάλυψε όλες τις ανάγκες μας! Την ανάγκη να φάμε και υγιεινό, και όμορφο, και γευστικό γλυκό, και είναι ο μόνος που μας το προσφέρει! Έκανε τον το ζαχαροπλαστείο του να εξέχει από όλα τα άλλα!

Κάπως έτσι είναι και για κάθε τι.

Οι ολιστικοί θεραπευτές (που είναι μέσα στην καρδιά μου καθώς ήμουν ρεφλεξολόγος για 20 χρόνια) μαθαίνουν την τέχνη τους άριστα, αφιερώνοντας συχνά πάνω από 2 χρόνια σε αυτή την εκπαίδευση. Και καθημερινά συμμετέχουν στην Κέικ με προσοχή στην επιφάνειακοινωνία και με εθελοντισμό αλλά και με το καλό παράδειγμά τους. Αλλά αφήνουν στην άκρη την επιφάνεια, το επαγγελματικό ντύσιμο, την επαγγελματική τιμή, την σωστή, ακέραιη και ακριβή λειτουργία τους. Και αυτό το κάνουν στο όνομα του «η ποιότητα είναι το παν» και στο όνομα του «η επιφάνεια είναι για τους επιφανειακούς».
Εγώ, ως Lifecoach, ως καθηγητής και ως συνδικαλιστής τους, τους ζητάω να μάθουν να φτιάχνουν βιολογικό «γλάσο», να στολίζουν το «κέικ» με θελκτικό τρόπο, τους ζητάω να ξεχωρίσουν! Και όσοι το κάνουν πετυχαίνουν ότι πέτυχε και ο ζαχαροπλάστης μας, πετυχαίνουν να αποκτούν πελάτες αφοσιωμένους που εκτός από πελάτες είναι και διαφημιστές τους, που βασίζονται όχι μόνο στην ποιότητα, αλλά και στην θελκτικότητα της θεραπείας που προσφέρουν!
Το ίδιο ισχύει και στην ζωή γενικότερα… εγώ για πολύ καιρό ενώ είχα χάσει 25 κιλά είχα παντού φωτογραφίες από πριν… πήγα λοιπόν και έκανα μια μικρή φωτογράφηση για να μην κρύβω το ότι έκανα ένα τόσο μεγάλο άθλο και να τα αποτελέσματα:Εσείς, δίνεται σημασία στην ουσία αφήνοντας την επιφάνεια στην τύχη της;


Ελάτε να δούμε μαζί πως θα αλλάξει και η δική σας καριέρα!Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Please visit Appearance->Widgets to add your widgets here